My lovely friends---Thanks

Wednesday, 15 February 2012

Cake pops is my new obsession...

Assalammualaikum...Sohabat!
     lama tak buat post baru kat sini..hehehe busy la pulak...dgn XTVT untuk Family & jugak Masyarakat setempat...OK! dalam sibuk- sibuk tu sempat lagi kak lyn nak mencuba buat Cake pops!! lama dah tau tentang Cake pops ni..tapi alasan "Nantilah..Esoklah" selalu je datang  bila nak cuba buat.Hahahaha
    Apa tu cake pops??? cake pops dipopularkan oleh Bakerella.com, asalnya adalah kek yang telah dihancurkan, kemudian dicampur dengan frosting dan di kepal-kepal untuk dibentuk bulat ke? lonjong ke atau sebagainya.lepas tu masuk dalam peti ais kemudian kita celup bebola kek tu ke dalam coklat cair...hiaslah dengan candy ke , coklat ke atau apa saje  mengikut kreatifviti masing-masing. Kak lyn  belajar buat cakepops ni pun melalui " YouTube" jea..tu yang gatal tangan nak mencuba.hehehe bila dah buat mulalah payah nak berhenti... ;p

ini rupa kekpop tu.didalam kek vanila luar nya coklat!

ini pula kek coklat..dah dicelup coklat kita letakkan lollipop stick..



 
mickey & minnie cake pops antara yang pertama kak lyn buat..

A bouquet of cake pops! so sweets...



sudah dipack...
ada lagi cake pops yang kak lyn dah buat..tungguuuu kemunculannya...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...