My lovely friends---Thanks

Thursday, 4 August 2011

status Golden Churn..sah TIDAK HALAL

Assalammualaikum...
pagi ni kaklyn nak kongsikan berita yang mengesahkan bahawa mentega jenama GOLDEN CHURN dari New Zealand  mempunyai DNA babi..kak lyn xpernah gunakan jenama ni untuk bahan jualan kek kaklyn, maklumlah harganya yang agak mahal..kaklyn biasa guna butter Anchor atau buttercup je..tapi masa zaman bebudak dulu biasa guna butter ni buat kuih tart..huhuhu lepas ni kenalah lebih berhati-hati.bab bahan2 masakkan...kalau macam ni teman-teman semua sama-samalah kita ingat-mengingati sesama kita supaya lebih perihatin tentang status sesatu bahan tu tak kira walaupun bahan tu dah berada lama dipasaran..waallahualam..TQ Sunah..

2 comments:

  1. thanks infonya lyn
    nasib baik akak tak pernah guna brand ni.
    Banyak benda tak halal sebenarnya yg kita masih tak tahu :(

    ReplyDelete
  2. emmm tu lah pasal kak..mcm mana lah anak2 bangsa kita sekarang hatinya keras,degil & mcm2 lagi terlibat dalam maksiat..punca makanan yg jadi darah daging dah kecelaru status halal & haramnya..sedih! :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...