My lovely friends---Thanks

Monday, 20 June 2011

class resepi chef sabri @INTEKMA bersama BUFFALO S.Alam

 Petang hari Isnin yang busy..hehehe selepas siap semua urusan rumah dan menjadi "supir" anak-anak ke sekolah.kaklyn menghadirkan diri ke klas chef sabri khas untuk caterer & restaurant owner ( dua2 kaklyn bukan) hehehe, who knows someday! kaklyn pun ,can be one of them, right?
           Soo macam mana kaklyn boleh" terjoint" klas tu?..emm  kaklyn adalah ahli @pengguna barangan BUFFALO jea ..tapi ada le juga, buat catering secara kecil-kecilan... di sini kaklyn sertakan beberapa photo semasa klas berlangsung..best sangat banyak yang kaklyn belajar dari chef sabri yang tak lokek menurunkan Ilmu masakkan kepada kitaorang..TQ Chef...
chef sabri  memberi tip-tips memasak..


ini Nor,staff di BUFFALO s/alam dia juga menunjukkan macam mana nak masak nasi kukus,bubur kacang dan rebus kacang kuda dengan mudah dan cepat.semuanya boleh siap masak dalam 10 min mengguna pressure cooker ni..
ini gift bag yang diberi..didalam, disertakan sekali resepi chef ,katalog dan 1 sudip percuma bernilai RM39.. resepi yang diajar chef Sabri ialah Nasi mandy Yeman,Kambing/daging/ayam Kashmir, sup tulang berempah ala mamak..sup ni..pekat dan power!! Chef pun ada beri banyak tips masakan & biz catering,,,emm banyaklah kalau nak tulis..tapi kaklyn rasa tengok gambar jea pun oraitkan?....layan...
Daging Kashmir

nasi kukus

Nasi Mandy Yamen

 sup tulang berempah
buku masakan chef

macam biasa..autograph

 emm sempat bergambor sebelum balik..

2 comments:

  1. wahhhh~ seronoknya dapat join!

    ReplyDelete
  2. memang best sunah..dgn bayaran yg RM10..kita dapat ilmu masakan dr chef pastu boleh tanya mcm2 topik tentang masakan (berbaloi gak jadi ahli buffalo)hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...